По повод премиерата на Слуга на двама господари“ в Драматичен театър Ловеч

...
По повод премиерата на Слуга на двама господари“ в Драматичен театър Ловеч
Коментари Харесай

Създателите на „Слуга на двама господари“ в ловешкия театър бяха поздравени от кмета Корнелия Маринова 

По мотив премиерата на „ Слуга на двама господари “ в Драматичен спектакъл Ловеч на 13 септември 2022 година, кметътна Община Ловеч Корнелия Маринова, като се изключи че изгледа спектакъла, изпрати до изпълнителите приветствие и кошница с цветя. 

В адреса, който беше изчетен от сцената, се споделя:„ Напоследък класиката оживя в нашия спектакъл, тъй като имаме поддръжката на създателите Шекспир, Сервантес, Гогол, а в този момент и Карло Голдони. Нищо чудно след време да се приказва за  „ класическия интервал “ в ловешкия спектакъл. Този интервал е предпазен с имена като Йосиф Сърчаджиев и неговата брачна половинка Райна Томова, на зрялото актьорско потомство, както и на най-младите попълнения. Затова не е чудно, че тази комедия отпреди епохи продължава да звучи модерно и злободневно. “

„ Слуга на двама господари “ е написана през 1746 година и е многократно приспособена оттогава до през днешния ден. В поздравлението на кмета имаше специфични думи във връзка акцията на театъра за  събиране на средства в помощ за интервенция на млад сътрудник. Публиката уважи с ръкопляскания и паметта на актрисата Слава Георгиева, която ни напусна през лятото.

На финала Биляна Петрова, шеф на театъра, предложения на сцената безусловно всички участници в продукцията – от режисьора до дърводелците.

Режисура: Йосиф Сърчаджиев, адаптация: Райна Томова, сценография и костюми: Надя Василева – Ковачовска, афиш: Драгомир Димчев.

В функциите: Панталоне – Петър Стойчев, Доктор Ломбарди – Йордан Петков-Дуньо (гостуващ актьор от НТ „ Иван Вазов), Силвио /син на Ломбарди/ – Неделин Найденов, Клариче /дъщеря на Панталоне/ – Аделина Петрова, Флориндо – Гьорги Трайков, Беатриче – Силвия Чобанова, Бригела – Нина Суванджиева, Труфалдино – Явор Костов-Яша, Смералдина /слугиня на Панталоне/ – Марина Георгиева, Джована /слугиня на Бригела/ – Мелис Скендерова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР